Honlapkészítés karantén idején

Honlapkészítés karantén idején

Share this content.

Forrás: bdeg.hu
Sopron – Videókurzust indít a Google Classroomon keresztül Szabó-Bakos Gábor, a Líceum igazgatóhelyettese. Az online tanfolyamon a diákok megtanulhatják a honlapkészítés alapjait.

Az iskolán kívül is jól hasznosítható ismereteket ad át a kurzusra jelentkezett diákoknak Szabó-Bakos Gábor. A gimnázium igazgatóhelyettese eddig is tartott a licistáknak honlapkészítői és programozói tanfolyamokat, de a kényszerű szobafogság idején sem hagyja kreatív feladatok nélkül diákjait. 

„A kurzus anyaga úgy épül fel, hogy lendülettől, kedvtől, lehetőségektől függően különböző mértékű időráfordítással minden résztvevőnek hasznos legyen. Az alkotás öröme talán segít oldani a bezártság okozta feszültséget is. A kurzust természetesen bármikor abba lehet hagyni.” – mondta el Szabó-Bakos Gábor, akinek online tanfolyamára ötvenketten jelentkeztek. 

„Sokan azt hiszik, hogy egy egyszerű honlap elkészítéséhez is bonyolult programozói tudásra van szükség. Hát ez nem így van! Egyetlen sor programot sem fogunk írni, ennek ellenére a honlapjaink remekül fognak majd működni.  Megtanuljuk, hogyan lehet egyszerűen olyan weboldalt készíteni, ami mobilon is tökéletes formában jelenik meg. Ez a kurzus sokkal inkább szól a megjelenésről, a dizájnról, kreativitásról, mint bármi másról” – magyarázta Szabó-Bakos Gábor, aki rövid videóüzenetekben fogja a Classroomon keresztül átadni a tudnivalókat és a feladatokat is. Az igazgatóhelyettes ezzel nem csak az oktatást vállalta, hanem a résztvevő diákok munkáinak ellenőrzését és javítását is. A karantén számára sem a szabadidőről szól…

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!